OM OSS

Plan- och Byggnadskonst i Lund är ett litet och visionärt kontor i centrala Lund med nio medarbetare. Vi arbetar som namnet antyder med både stadsplanering och byggnadsprojektering. Vår målsättning är att alltid arbeta på en hög kvalitetsnivå med gestaltningsfrågor såväl som utförande av handlingar.

Vår inriktning är att vara visionärer, och samtidigt kunna följa upp och genomföra projekt till den nivå som vår beställare önskar. Från ett utredningsmaterial eller tävling, översiktlig planering, planprogram till färdig detaljplan, men också vidare till färdigprojektering av byggnader.

Plan- och Byggnadskonst har sedan starten 1990 genomfört ett stort antal, både planuppdrag och byggprojekt, i ett flertal kommuner i Skåne, samt Växjö, Kalmar, Uppsala och Stockholm.

”Arkitekturen ska spegla sin tid, det är självklart för en arkitekt. Min erfarenhet säger mig samtidigt att ett projekts verkliga kvalitet kanske bara kan bedömas i en framtid. En provocerad samtid reagerar negativt på förändring i sig, och dömer lätt ut avvikelser som inte följer mittfåran. Vi vet utifrån vårt kulturarv att det är nytänkande som skapar dynamik i kulturers utveckling.”

– Vlade Naumovski

UTMÄRKELSER

Kalmar stadsbyggnadspris

Plan och byggnadskonsts och Riksbyggens projekt Berga strandpark tilldelades 2013 års stadsbyggnadspris i Kalmar. Projektet fick även hedersomnämnande när NBOS BOSTADSPRIS delades ut 2012.

Läs mer om projektet

Trelleborgs Stadsbyggnadspris

Plan och Byggnadskonst tilldelades tillsammans med Riksbyggen och AB Trelleborgshem 2008 års stadsbyggnadspris för de nybyggda kvarteren Tvåbladen 2 och 3 i Gislöv utanför Trelleborg. Priset utdelades av Trelleborgs stad.

Läs mer om projektet

597x400-240[1]

Lunds Stadsbyggnadspris

Arkitekt MSA Vlade Naumovski tilldelades 2005 års stadsbyggnadspris i Lund för kvarteret Päronet.

Läs mer om projektet

päronet

Vellinge Stadsbildspris

Plan och byggnadskonst och Seniorgården tilldelades Vellinge kommuns stadsbildpris 2000 för projektet Apelgården.

Läs mer om projektet

DSC00827liten

ABK Kvalitetspris

Plan och byggnadskonst tilldelades för projektet Riksens Ständer, AB Kristianstadbyggens kvalitets och miljöpris.

Läs mer om projektet

DSC_0156 copy copy